HEMEN TEKLİF ALIN

Web Tasarımı Nedir ?

10 Mayıs 2019 - 09:23

Tüm bu web sitesi öğeleri birlikte web siteleri oluşturmak. Çoğu zaman, "tasarım" ın anlamı sadece görsel bir yön olarak algılanır. Gerçekte, web sitesi tasarımı, kullanılabilirlik, ergonomi, düzen gelenekleri, kullanıcı alışkanlıkları, gezinme mantığı ve web sitelerinin kullanımını kolaylaştıran ve bilgiyi daha hızlı bulmaya yardımcı olan diğer şeyler gibi daha soyut unsurları içerir.

Bazen tasarımın tanımında web sitesi tasarımının teknik yönü vurgulanmaktadır. Şüphesiz, modern web sitesi, php, asp ve cgi gibi sunucu tarafı betimlemelerini içeriyor, web sitelerinin görsel yüzü html ve css ile tanımlanıyor, kullanıcı deneyimi dinamik javascript ve ajax ile geliştirildi. Teknik bilgiden yoksun olan insanlarla konuşurken, teknik detaylardan bahsetmek yerine, içerik yönetim sistemi aracılığıyla bir web sitesini ne ölçüde güncellemenin mümkün olduğunu ve hangi özelliklerin kullanıcılar tarafından görülebildiğini görüyoruz.

Klasik anlamda tasarım, bir web sitesinin görsel görünümünü tanımlar. Kontrast, renklendirme, denge, vurgu, ritim, grafiksel elemanların stili (çizgiler, şekiller, doku, renk ve yön), ikonların kullanımı, arka plan dokuları ve genel web sitesi tasarımının genel atmosferini içerir.

Tüm bu unsurlar, web sitesi için belirlenen hedefleri karşılayan mükemmel bir sonuç yaratmak için tasarımın temel ilkeleri ile birleştirilmiştir.