HEMEN TEKLİF ALIN

Mobil Uyumlu Olmayan Siteler ve Mobil Uyumlu Olan Web Siteleri Farkları

10 Mayıs 2019 - 10:05

Günümüzde parmak uçlarımızda teknoloji ile web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek son derece önemlidir. Bununla birlikte, Mobil uyumlu olan ve Mobil uyumlu olmayan Tasarımlar arasındaki farklılıkların ve benzerliklerin karşılaştırmasına bir göz atalım.

MOBİL UYUMLU TASARIM

Mobil Uyumlu Web Tasarımı, tarayıcının boyutuna göre farklı öğeleri istifleyerek tarayıcı boyutundaki değişikliklere yanıt verir. Bu, medya sorguları dediğimiz şeyi kullanarak yapılır ve bu belirli medya sorguları vurulduğunda öğeleri yanıtlayacak veya yığınlayacak şekilde ayarlanabilir.


Örneğin, duyarlı bir web sitesi açarsanız ve tarayıcı penceresinin boyutunu değiştirirseniz, söz konusu piksel sınırlamalarına sığacak şekilde dinamik olarak yeniden düzenleyen içeriği görürsünüz. Farklılıkları göstermek için basit bir illüstrasyon oluşturduk.

MOBİL UYUMLU OLMAYAN TASARIM

Mobil Uyumlu Olmayan Web Tasarımı, yalnızca belirli tarayıcı boyutları için tasarlandığından veya birden çok sabit düzen boyutuna sahip olduğundan farklıdır. URL yüklendiğinde, ekran boyutuna bağlı olarak mevcut boş alanı algılar ve bu sınırları içine sığacak şekilde bir tasarım yerleştirir. Örneğin, sitenizi masaüstünde açarsanız, bu boyutta sığacak uygun boyut tasarımını bulacaktır. Tarayıcının yeniden boyutlandırılması, tasarım üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir. Farkı göstermek için aşağıdaki diyagrama bakınız.

MOBİL UYUMLU TASARIMMOBİL UYUMLU OLMAYAN TASARIM